Pelkkä idea ei riitä mihinkään. Asialle pitää myös tehdä jotain. Mutta osaan lähinnä koodata ja tehdä verkkokauppoja. Pitäisi kuljettaakin kai tavaroita. Siihen tarvitsee varmaan auton? Entäs ne yritykset? Ja miten tämä saadaan leviämään? Jos kerron yhdelle ihmiselle, niin kertooko se sitten aina kahdelle tai kolmelle? Ellei sitä yhtä ihmistä eristetä.

Soitin maanantaina 23.3. Antti Jyrkilälle, joka on kaikenlaisen logistiikan ammattilainen ja kysyin, että lähtisikö hän toteuttamaan kuljetuksia tuollaiseen palveluun. Antti oli heti mukana ja kuljetuspuoli oli oikeastaan kokonaan ratkaistu. Mikä oli hyvä, sillä minulla ei ole mitään hajua logistiikasta – autoa toki osaan ajaa, mutta siihen se jääkin. Antin kanssa ideoitiin jo heti ensimmäisen puhelun aikana palvelun konseptia paremmaksi ja päätimme edetä sen kanssa.

Seuraavaksi soitin Cursorin Tiina Paavolalle. Ensimmäinen kysymykseni oli, että onko kiire. Ja kiirehän oli. En voi oikeastaan edes kuvitella minkälainen kiire yritysneuvonnassa tällä hetkellä on, mutta Tiinalla oli riittävästi aikaa, että ehti kuunnella idean ja lupasi, että Cursor auttaa tämän projektin kanssa. Oli kai ihan mukava kuulla, ettei kaikki toivo ole vielä mennyt.

Vaikka olenkin asunnut täällä sen reilun kymmenen vuotta, niin en minä oikein tiedä alueen asioista ja markkinoinnista muutenkaan. Pitää kai kirjoittaa jotain tekstejäkin. Ja miettiä tuota palvelua enemmän. Onneksi Mediatehdas Dakarin Oona Vihavainen on auttanut ennenkin tällaisissa jutuissa ja Oona innostui suunnattomasti. Nyt Slack on laulanut melkoisesti, kun ideoita on heitelty ja palvelua puskettu kasaan.

Apunani on ollut myös railakas nörttitiimi, jota ilman oikeastaan mikään ei olisi mahdollista.