Tämä lienee ainoa henkilökohtainen kirjoitus, jonka tänne jaan, koska kyse ei ole minusta, vaan enemmän tästä alueesta, josta on tullut kotini reilussa kymmenessä vuodessa.

Olen ollut yrittäjä koko ikäni ja kyllähän minuakin pelottaa ihan helvetisti – anteeksi kiroiluni. Nykyinen tilanne on jo tällä hetkellä kauhea ja toimin kuitenkin pääasiassa digikentällä, jonka pitäisi vaan kasvaa ja kukoistaa, mutta ei se suoraan niin mene. Minulla on asiakkaita myös matkailun, opetuksen ja ravintoloiden puolelta ja vaikutus näkyy heti. Ei ole alaa, jota tämä nykyinen tilanne ei jollain tavalla koskettaisi. Toki joillekin tämä on riemujuhlaa. Luettuani karkkikaupoilla olevista osakesijoittajista ihmettelin maailmaa hetken, mutta olkoon, en ryhdy huutelemaan. Enkä myöskään itkemään liikaa tätä tilannetta. Vähän voi aina itkeä. Se on ihan ok.

Ei ole olemassa mitään taikasanaa, jolla tämän kaiken korjaisi. Olen seurannut oman kenttäni toimijoita. Jaetaan ilmaisia verkkokauppoja puoleksi vuodeksi. Se on ihan hyvä. Suunta on oikea. Mutta jos mietitään paikallista pienyrittäjää, niin ei verkkokauppa yksinään pelasta mitään. Verkkokauppa on aina vain tekninen ratkaisu, joka ei yksinään riitä hyvinäkään aikoina, saati sitten nyt. Kyse on aina palvelusta. Ihmisille pitää tarjota palveluita. Ja oikeasti monta kertaa on vain järkevämpää yhdistää voimat kuin perustaa tusinan verran verkkokauppoja. Siitä ajatus tähän palveluun lähti.

Olen koko työikäni koodaillut juttuja. Tehnyt internettiä. Olen siinä ihan kelvollinen. Voisin yrittää nyt myydä hädissään oleville yrittäjille verkkokauppoja, mutta se ei kantaisi kovinkaan kauas ja halusin kehittää jotain, mistä on hyötyä kaikille. En tiedä pystynkö oikeasti auttamaan ketään, mutta jos tästä verkkopalvelusta on iloa edes jollekin, niin olen iloinen.